06.10.2021
Аналітичний звіт “Цифрові права чи громадське здоров’я?”

Пандемія COVID-19 прискорила процес цифрової трансформації у всьому світі та зокрема в Україні. Освіта, робота, банківські послуги та інші сфери життя перейшли в онлайн для мінімізації поширення вірусу. Більше того, цифрові технології стали інтенсивніше використовуватися урядами задля надання публічних послуг, розробки нових інструментів контролю над розповсюдженням вірусу та дотриманням карантинних обмежень.

Попри численні переваги цифрової трансформації, в цьому процесі присутня низка ризиків, що можуть вплинути на кінцевий результат. Так, порушення цифрових прав та захисту персональних даних, слабка безпека електронних сервісів та додатків стали ключовими питання, які досі не вирішені на державному рівні та становлять ризики для демократії та прав людини. 

У зв’язку із цим, команда ГО “Інституту Інноваційного Врядування”, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», підготувала аналітичний звіт “Цифрові права чи громадське здоров’я: цифрові права під час пандемії COVID-19 в Україні – з урахуванням кращих практик Євросоюзу”, метою якого є дослідження електронних цифрових сервісів та додатків, які були створені урядом для протидії COVID-19, на їх безпеку та відповідність міжнародним стандартам із захисту персональних даних. 

Базуючись на грунтовному дослідженні, експерти та експертки звіту надали свої рекомендації уряду для вирішення цих ключових проблем.

Завантажити звіт